Beeldentuin

Welkom bij beeldentuin Klein Italië

Italiaans vakmanschap geschikt gemaakt voor het Nederlandse klimaat!

Authenieke kunst vergaat nooit. Dat begreep Bruno Santanera sr begin jaren zeventig al. De beeldentuin die hij in het Noord-Groningse dorpje Godlinze inrichtte trok destijds ruim een miljoen bezoekers uit binnen en buitenland.

Na een tijdje in vergetelheid te zijn geraakt pakte zoon Roberto de draad in 1990 weer op. Momenteel verzorgt hij met zijn bedrijf “Beeldentuin Klein Italië” de import, export en verkoop van beelden en ornamenten aan groothandelaren, bedrijven en particulieren.

Veel kunstwerken zijn – zoals de naam van het bedrijf al aangeeft – afkomstig uit Italië waar zij gemaakt worden van een speciaal mengsel dat bestand is tegen vocht en vorst. Een eigenschap die de meeste in Zuid-Europa gemaakt beelden ontberen.

De grondstof voor de beelden wordt gevormd door similpietra; een mengsel van witte cement, grove marmerkorrels, bicarbonaat en een pasta op latexbasis dat de beelden beschermt tegen het wisselvallige Nederlandse klimaat.

De beelden worden alleereerst grof gegoten en vervolgens zo met de hand afgewerkt dat er geen gietnaad meer zichtbaar is. Daarna worden de beelden gepatineerd waardoor de contouren van het beeld – in het spel tussen licht en schaduw – beter uitkomen. Door de beelden in Nederland lange tijd in weer en wind buiten te zetten krijgen ze uiteindelijk het verweerde uiterlijk waarnaar veel bezitters van oude woningen op zoek zijn.

De beelden en ornamenten van beeldentuin Klein Italië vormen met hun warme en tijdloze uitstraling een verrijking voor elke tuin, maar kunnen tevens bijdragen aan het creëren van een klassiek interieur. Een romeinse pilaar als (bijzet)tafel is een voorbeeld van creatief gebruik van een ornament voor het verfraaien van het interieur. Om de inrichting in stijl af te maken levert Klein Italië ook o.a. antieke spiegels.

Kom eens in Godlinze en wandel door onze tuin! ↑

Contact

Locatie

Allersmaweg 2
9908 PD Godlinze

Gegevens
Openingstijden

Zaterdag 17:00 – 22:00
Zondag 17:00 – 22:00

(Andere dagen alleen op afspraak)

Volg ons
error: Content is protected !!